Vanatoare

De ce mulți vânători au ales Blaser R8? particularități și descriere

blaser r8 carabina

Poate de multe ori v-ați întrebat de ce producătorul Blaser cere atât pe o arma de vânătoare ca Blaser R8.

În cele de mai jos ne propunem să vă răspundem la această întrebare prin a vă prezenta care sunt elementele care duc la prețul final al acestui produs.

Șapte este numarul caracteristilor care reprezintă Arma de vânătoare Blaser R8.

Precisă, Rapidă, Sigură, Cu care se poate vâna, Demnă de încredere și Versatilă

Să le luăm pe rând.

Precisă.

Culisați pe imaginea de mai jos din dreptul liniei albe verticale afișate pe mijlocul ecranului, în stânga sau dreapta pentru a vizualiza elementele din interiorul armei de vânătoare Blaser R8.

[iframe frameborder=”0″ class=”juxtapose” width=”100%” height=”576″ src=”https://cdn.knightlab.com/libs/juxtapose/latest/embed/index.html?uid=7ba53878-661c-11e6-967d-0edaf8f81e27″]

1. Trăgaciul precis Blaser.

De la impulsul de gândire la o tragere precisă fără întârziere. Excelentele caracteristicile clare ale tragaciului de la Blaser R8 sunt printre elementele esențiale ale unei trageri precise.

2. Țeava si camera cartușului forjate.

Precizie și durabilitate: nu doar țeava dar și camera cartușului sunt forjate la rece în cele mai multe calibre. Blaser R8 se bucură de țeavă și camera cartușului perfect concentrice.

3. Sistemul de montare al lunetei.

Țeava și luneta fomează la Blaser R8 o singură unitate exactă. Crestăturile care mențin bază de montare sunt poziționate direct deasupra camerei cartușului. Țeava stă liberă, în timp ce punctul de impact rămâne fix.

4. Sistemul radial de blocare Blaser R8. Stabilitate si precizie reală: Extrem de puternic. sistemul de blocare concentric, blochează direct în țeavă fără mișcare de rotație

5. Forma perfectă a patului. Poziționarea relaxată a mâinii reduce pericolul de accidentare. Patul Blaser cu prelucrări bine conturate în zona pistoletului și cu o formă unică, oferă o bună aderență în mâna trăgatorului. Paturile de la Blaser R8 Success și Professional Success sunt proiectate cu gaură în pat în zona degetului mare, au crescut încrederea și au imbunatățit performanțele de ochire în timpul partidelor de vânătoare.

Rapidă.

Culisați pe imaginea de mai jos din dreptul liniei albe verticale afișate pe mijlocul ecranului, în stânga sau dreapta pentru a vizualiza elementele din interiorul armei de vânătoare Blaser R8

[iframe frameborder=”0″ class=”juxtapose” width=”100%” height=”576″ src=”https://cdn.knightlab.com/libs/juxtapose/latest/embed/index.html?uid=c44c57d8-621f-11e6-967d-0edaf8f81e27″]

viteza blaser r8

  1. Sistemul de armare liniară.

Rapidă ca un fulger cu o poziție relaxată: Mânerul boltului este situat într-o
poziție perfectă ergonomică chiar deasupra gărzii trăgaciului. Arma și ochi
rămân concentrați asupra țintei oferind mai mult timp pentru a urmări exact și să asigure o lovitură perfectă.

2. Schimbarea magaziei cu ochii închiși la Blaser R8.

Ușor și rapid: Butoanele magaziei pot fi operate cu ochii închiși sau fără să supraveghem operațiunea cu ochii. Acest lucur este posibil din cauza poziționarării lor perfecte dispuse în partea stangă și respectiv în partea dreapta a ansamblului tragaci de la Blaser R8. Când apăsați ambele butoane în același timp, se eliberează magazia direct în mâna trăgătorului. În al doilea rând, magazia încărcată poate fi inserat extrem de rapid, fără a te uita.

3.Opțiunea de încărcare în ambele sensuri.

La Blaser R8 încărcarea se poate face în două feluri: fie prin intermediul magaziei pe partea inferioară a armei, fie prin partea superioară, atunci când ansamblul închizător este tras spre zona patului, se creează o fereastră între țeavă și ansamblul închizător pe unde se pot introduce cartuse direct în magazie sau direct în camera cartușului.

fi inteligent Blaser r8

 

Siguranță

Culisați pe imaginea de mai jos din dreptul liniei albe verticale afișate pe mijlocul ecranului, în stânga sau dreapta pentru a vizualiza elementele din interiorul armei de vânătoare Blaser R8
[iframe frameborder=”0″ class=”juxtapose” width=”100%” height=”576″ src=”https://cdn.knightlab.com/libs/juxtapose/latest/embed/index.html?uid=de601ba8-6221-11e6-967d-0edaf8f81e27″]
blaser r8 siguranta

 

În ultimele decenii, sistemul manual de siguranță de la Blaser a devenit o referință pe piața armelor de vânătoare. Fiind recunoscut ca unul dintre cele mai sigure din lume. În cazul în care, după dezasigurare, nu suntem pregătiți pentru tragere sau animalul nu mai este in zona de foc util, prin simpla apasare în partea de jos a pârghiei de asigurare, siguranța este cuplata din nou pe poziția asigurat. Parghia revine înapoi lent la poziția inițială iar cuiul percutor este din nou zona de siguranță.

Protecție împotriva utilizării neautorizate.

La arma de vânătoare Blaser R8 cu sistemul integrat denumit ansamblu trăgaci, unde avem magazia inclusă în blocul tragaci, folosirea neautorizată a armei este imposibilă. Considerând folosire neautorizată, atunci când nu este prezent ansamblul trăgaci. Acest lucru nu este posibil pentru că pârghia de deblocare cunoscută și sub numele de siguranță, nu poate fi acționată dacă ansamblul trăgaci nu este cuplat în interiorul cutiei mecanismelor. Acest sistem este gândit pentru a nu putea utiliza armele din seria Blaser R8 (doar modelel cu magazie detașabila) cu un cartus introdus manual în camera cartușului și pentru a preveni utilizarea armei mai ales de către copii. Așa cum este si prezentat de către cei de la Blaser în materialele promoționale.

blaser siguranta

DECOCKING AUTOMAT la Blaser R8

Demontarea ansamblului trăgaci de la Blaser R8, automat declanșează și butonul de siguranță, acesta revenind în mod automat în poziția OFF. Aceste sistem funcționează datorită unui martor de prezență dispus in partea inferioară a armei, în zona de închidere a magaziei în pat.

sistem blocare ati tragere cu magazia scoasa

Acestă importantă caracteristică de siguranță a fost gândită și integrată pentru situațiile în care este prezent cartuș în interiorul țevii in zona camerei cartușului. Astfel riscul declanșării nedorite este redus la minim.

scurta-si-practica

Echilibrul perfect

Distribuția greutății este foarte bine echilibrată pentru a permite o utilizare și o ochire rapidă.

Ușor de desfăcut

Mai mult confort la urmărirea pe distanțe lungi. Armele de vânătoare Blaser R8 sunt ușor de demontat și la fel de ușor de montat. Atât montarea si demontarea se realizează prin desfacerea a două suruburi care fixează țeava de patul armei.

Transport în siguranță

Atunci când călătorești, armele Blaser pot fi transportate în siguranță prin depozitarea facilă data de demontarea ușoară a tevii de patul armei. Astel arma este bine protejată și cu discreție absolută. Trecătorii vor observa cu greu că în acea cutie compactă poate fi o armă.

Mai scurtă

Construcția unică a magaziei de la Blaser R8 a permis realizarea unei arme mult mai scurte decât orice armă convențională cu sistem bolt action.

blaser mai scurta ca alte arme

Acest lucru a fost posibil datorită amplasării magaziei împreună cu ansamblul trăgaci sub ansamblul inchizător. Practic magazia a fost mutată mai spre spate, în dreptul garzii trăgaciului, optimizând astfel dimensiunea armei prin scurtarea patului cu aproximativ lungimea unui cartuș adică fix zona magaziei. La armele de vânătoare convenționale, cu sistem bolt action, ansamblul trăgaci este în spatele magaziei și implicit in spatele ansamblului inchizător.

usor-de-curatat

Ușor de desfăcut si curățat

Chiar și atunci când ești la vânătoare, în condiții nu tocmai normale, Blaser R8, poate fi desfăcutâ în căteva secunde. Zăpadă, murdărie, frunze sau ace de la brazi pot fi îndepărtate cu ușurință.

Magazia de cartușe blocată

Magazia de la Blaser R8 poate fi îndepărtate doar prin acționarea simultană a butoanelor laterale. Astfel o desfacere accidentală a magaziei și o desprindere a acestea de corpul armei este greu de realizat. În plus, cele două butoane laterale pot fi blocate de o pârghie din interiorul magaziei. Aceasta este cea mai eficientă metodă de prevenire a desfacerii accidentale. Practic prin actionarea micului buton, cele doua butoane laterale dispuse in esteriorul ansamblului tragaci, devin inoperaționale.

3.2 manual utilizare blaser r8

Aceste amănunte le găsiți mult mai detaliate in articolul despre manualul de utilizare Blaser, tradus în limba română. Click aici pentru manual.

Excelentă protecție

Toate părțile metalice ale puști de vânătoare Blaser R8 sunt fie confecționate din materiale inoxidabile sau protejate împotriva coroziunii cu un finisaj specific. Interiorul țevii și camera cartușului sunt lustruite și au nevoie de ingrijire conventională. Constructia compactă a inchizătorului de la Blaser R8 previne deteriorarea de la obiecte străine. În cazul în care magazia este stocată în afara puștii, este disponibil un capac de protecție care o va proteja de murdărie.

Mecanismul DESMODROMIC al trăgaciului de la Blaser R8

100% fiabilitate – chiar și atunci când este înghețat sau foarte murdat. Sistemul trăgaciului de la R8 este controlat forțat. Ciclismul receptorul resetează automat declanșatorul.

una-pentru-toate

blaser-r8-flexibil

În jurul lumii cu o singură armă

O armă modulară care permite o adaptare optimă pentru orice tip de vânătoare și pentru orice animal.

O paletă largă de țevi este disponibilă pentru a oferi vânătorului calibrul perfect pentru orice vânat. Plaja de calibre disponibile pornește de la .222Rem și se oprește la 10,3x60R.

Lista de prețuri pentru țevi suplimentare o puteți găsi aici.

 

[iframe frameborder=”0″ class=”juxtapose” width=”100%” height=”576″ src=”https://cdn.knightlab.com/libs/juxtapose/latest/embed/index.html?uid=19b0cdb2-663a-11e6-967d-0edaf8f81e27″]

Schimbarea patului atunci când este necesar

În cazul în care se așteaptă condiții meteorologice nefavorabile sau desfășurarea partidei de vânătoare se va face pe teren accidentat, patul prețios de lemn poate fi conservat prin simpla înlocuirea acestuia cu patul sintetic R8 Professional. Daca alegeți să faceți o achiziție de pat suplimentar pentru adaptare optimă, se poate lua în calcul și varianta de pat R8 Professional Success. Aici trebuie însă făcută o mică mențiune. Ansamblul tragaci de la R8 Professional Success si R8 Success (varianta pe lemn a patului R8 Professional Success) este diferit ca formă de ansamblul tragaci de la celelalte modele. Acesta având o altă formă în partea din spate spre trăgător.

carabina blaser_R8_Proffesional_Success arma vanatoare blaser r8 success arma vanatoare blaser r8 black editionarma vanatoare blaser R8 Professional trackingSe poate observa în imaginile de mai sus diferența între cele două tipuri de ansamblu trăgaci.

Schimbarea lunetei foarte ușor.

Fiecare țeavă este pregătită pentru montarea monturilor Blaser. Cu ajutorul acestora schimbarea lunetelor pentru adaptarea lor în funcție de tipul de vânătoare pe care o practicăm este foarte ușoară.

Prinderile rapide oferite de Blaser sunt de două tipuri: prindere pe șină si prindere cu inele.

Cele mai recomandate prinderi le gasiți aici:

Prindere lunetei Zeiss cu sistem șină, prinderea lunetei Swarovski cu sistem sină, iar pentru prinderea cu inele avem nevoie de doua componente: baza de prindere rapidă pentru inele și inele de fixare a lunetei.

Deasemenea prețurile pentru lunetele Swarovski sunt disponibile aici, iar penru lunetele Zeiss aici

Dacă Blaser v-a convins cu acest model, vă invităm să parcurgeți secțiunea shop a site-ului nostru pentru prețuri produse sau să vă faceți o idee de ansamblu a prețurilor pentru absolut toate modelel accesând articolul Lista actualizată de prețuri carabine Blaser

 

 

Leave a Comment