De Stiut!

Cele mai rare arme mortale din istorie

Cei mai multi dintre noi stim putine despre armele mortale aparute inaintea descoperirii prafului de pusca. Folosindu-se de toate resursele de care dispuneau, oamenii au creat unelte care sa zdrobeasca, loveasca, nimiceasca. Fiecare popor a avut la indemana diverse arme unice, dar de obicei cand ne referim la antichitate ne vin in minte sabii, sulite sau arcuri

Mai jos va vom prezenta cateva exemple de arme rare, despre care este foarte putin probabil sa fi auzit.

Macuahuitl

Macuahuitl
A fost o arma azteca ce se asemana cu o sabie. Lungimea sa este aproximativ 90-120 cm. De-a lungul lamelor de lemn s-au atasat piese ascutite de sticla vulcanica(obsidian). Ranile provocate de aceste arme erau mortale si puteau chiar decapita inamicul.

Tepoztopilli

Tepoztopilli
Prin design, aceasta arma azteca, era facuta in forma de lance, cu varful de palmier iar capatul format tot din piese ascutite de sticla vulcanica. Tepoztopilli a fost o arma mortala de raza lunga ce penetra armura inamicilor foarte usor.

Kpinga

Kpinga
Este un cutit cu mai multe lame, ce a fost folosit de catre soldatii Azanda din tribul Nubia. Lungimea lamei a fost de aproximativ 55 de cm de la baza si era divizata in 3 lame de fier. Kpinga nu era doar o arma de atac ci si o insigna de onoare pentru ca era purtat doar de soldatii cu experienta.

Katar

Katar
Este, probabil, unul dintre cele mai neobisnuite pumnale indiene din istorie. Acesta se diferentia prin pumnalul in forma de H ce era confectionat din acelasi material ca si lama, cu doua bare subtiri paralele ce forma suport pentru mana stanga. Aceste arme mortale erau, ca si Kpinga, un semn de onoare pentru proprietar.

Chakramul

Chakra
Inel de aruncare indian. Acesta este din metal si ascutit pe marginea exterioara. In functie de marime, razboinici il purtau pe incheietura mainii, iar daca era necesar il aruncau spre inamic. Chakramul putea fi asezat in stive si aruncat repetitiv, iar o metoda interesanta de aruncare practicata de razboinicii profesionisti era invartirea pe degetul aratator si apoi, cu o miscare iute, aruncarea lamei catre inamic.

Hopesh

Hopesh
Este o sabie egipteana din bronz, care ulterior a fost fabricata si din fier. Acesta are forma unei secere. Datorita formei sale, hopesh era foarte bun in dezarmarea inamicului. Arma era ascutita pe marginea exterioara putand cauza rani mortale.

Chu Ko Nu

arbaleta chinezeasca
Este o arma chinezeasca cu actiune multipla. In 15 secunde, arbaleta putea lansa pana la 10 sageti la o distanta de aproximativ 60 de metri. Aceasta a fost folosita pana in razboiului chino-japonez din 1894-1895. Puterea lui de penetrare a fost relativ mica, dar datorita vitezei combinate cu varfurile sagetilor otravitoare, arbaleta a devenit , in mod cert, una dintre armele mortale din istorie.

Leave a Comment