Vanatoare

Luneta Swarovski DS pret si descriere

swarovski DS 5-25x52

Luneta cu sistem integrat de autorectare si afisare energie la impact a proiectilului

Luneta Swarovski DS pret si bine inteles multa descriere pentru a intelege cat mai bine carui segment de piata si carui tip de vanatoare se potriveste cel mai bine.

Noutatea anului 2017, o reprezinta noua luneta Swarovski DS. Produs care integreaza in premiera pentru un produs pus in vanzare de fabrica din Austria, telemetrul.

Noutatea anului 2019, o constituie lansarea pe piata a mult așteptatului model cu prindere pe șină.

Pe langa telemetru Swarovski DS beneficiaza de un senzor de vand si un senzor giroscopic

Aplicatia dedicata pentru luneta Swarovski DS

Pe langa telemetru mai regasim pe noul model si tehnologia bluethooth, cu ajutorul careia se face foarte usor transferul de informatii balistice catre luneta. In acest sens Swarovski a creat o aplicatie pentru terminale mobile, atat pentru platformele OS dar si pentru Android.

Apasati Acest buton pentru descarcarea aplicatie pe un terminal OS si Acesta  daca utilizati sistemul Android. Descrierea aplicatiei poate fi consultata AICI, direct pe pagina producatorului.

Luneta Swarovski DS pret

Ce face aceasta aplicatie? Da posibilitatea vanatorului sa introduca datele balistice ale munitiei folosite, distanta intre teava si luneta, temperatura exterioara, inaltimea la care va situati fata de nivelul marii dar si distanta la care a fost reglata. Toate aceste informatii vor fi transmise prin bluetooth catre luneta Swarovski DS. Baza de date a aplicatiei contine 44 de producatori de munitie din lume si calibrele produse de acestia. Bineinteles nu lipsesc nici producatorii prezenti in Romania: RWS, Geco, Sellier Bellot, Hornady, Blaser, Federal, Norma, Fiocchi si Sako.

Luneta Swarovski DS pret

Setare aplicatie

La lansarea aplicatiei, se solicita asocierea aplicatiei cu luneta Swarovski DS. Dupa identificarea acesteaia se trece la pasul 2, selectarea producatorului munitiei, a calibrului, si a varfului folosit. Aplicatia afiseaza in mod automat pe ecranul telefonului viteza proiectilului si coeficientul balistic. Deasemenea, aplicatia permite si introsucerea datelor balistice si pentru munitiile custom. Dupa introducerea informatiilor, se salveaza si se apasa buton de transfer informatii catre luneta.

Luneta Swarovski DS pret

Dupa cum vedeti, imaginea de mai sus arata exact ce va fi afisat in interiorul lunetei Swarovski DS. Distanta, viteza vantului la nivelul lunetei. Un al 3-lea element pe care luneta il afiseaza este energia proiectilui la impact. Avand distanta exacta daca de telemetru, si datele balistice furnizate de aplicatie, a mai lipsit integrarea unui algoritm care sa furnizeze vanatorului informatii legate de energia munitiei folosite la distanta la care vrea sa traga. Acest element este extrem de folositor pentru a putea determina daca proeictilul are destula energie sa fie doboare vanatul sau nu.

Detalierea produsului

La partea exterioara, luneta Swarovski DS, pare sa fie la fel, insa daca devenim curiosi o sa constatam ca sub capacelul rezervat de obicei pentru protectia sistemului de reglaj se afla altceva. Acest sistem a fost mutat spre partea de iesire a lunetei.

luneta swarovski ds

Revenind la structura amplasata la mijlocul lunetei, in zona rezervata pentru sistemul de reglaj, gasim un locas mult mai generos care gazduieste de data aceasta bateria de alimentare a sistemului electronic. Bateria este una de mici dimensiuni CR123. Nu va faceti mari griji asupra autonomiei acestei baterii, ea este conectata la un sistem de atentionare care va afisa pe displayul lunetei semnul bateriei descarcate atunci cand mai sunt posibile maxim 100 de masuratori. Langa baterie gasim o rotita si o cheie torx pentru reglaj.

In zona pupilei de intrare, gasim o alta structura. Avem pozitionat central butonul de activare telemetru, indicatorul de conexiune bluetooth, doua butoane de control pentru nivelul luminozitatii pe reticul iar in spatele indicatorului de stare conexiune bluetooth, inelul de reglaj magnificatie.

Facem precizarea ca acest model a fost construit doar pentru sistemul de prindere pe inele de 40.

Mai mentionam faptul sa sistemul de iluminare se opreste automata daca luneta este inclinata atat pe partea stanga dar si pe partea dreapta la un unghi mai mare de 20 grade

Trecem putin in revista si datele tehnice:

Luneta Swarovski DS are o magnificatie 5-25,

Diametrul pupilei de iesire (mm) – 9.6-2.1
Distanta pupilei de iesire (mm) (Eye relief) – 95
Campul de vizualizare ( m/100 m) – 7.3-1.5
Campul de vizualizare (grade) – 4.2-0.84
Compensare dioptrie (dpt) – -3 to +2
Transmisia luminii (%) – 83
Corectia punctului de impact /click ( mm/100 m) – 0.25 / 7
Elevatie maxima / interval de ajustare vant ( m/100 m) –  1.2/0.7
Corectia de paralaxa ( m) –  50-∞
Lungime – 403mm
Greutate – 1090g
Diametrul tubul central – 40 mm
Temperatura de functionare -10 °C / +55 °C
Temperatura de depozitare -30 °C / +70 °C
Etanseitatea –  4 m adancime apa
64 de niveluri de luminozitate
Display – LCoS monochrome
Distanta de masurare telemetru 30-1375m
Unghiul de masurare – x/- 60
aplicatia functioneaza pe iOS de la Versiunea 8.1, Android de la  Versiunea 4.4 KitKat in sus.

Preț lunetă Swarovski DS

Luneta Swarovski DS are si un pret pe masura – 4280 euro cu TVA inclus pentru versiunea cu prindere inele.
Versiunea cu prindere șină costă 4380 euro cu tva inclus.
Pentru Armele Blaser, noi recomandăm sistemul de prindere produs de germanii de la Henneberger, care este listat aici.
Produsul poate fi comandat la distribuitorul oficial Swarovski in Romania, Grand Power Investment – 0728123877, unde un consultat specializat Swarovski va prelua comanda dumneavostra.
Reduceri si cele mai bune accesorii le gasiti tot la noi.
Lista de pretui actualizata pentru modelele Z8i poate fi consultata AICI

Suntem activi si pe Facebook iar contul nostru il puteti vizualizata apasand AICI

Leave a Comment