Vanatoare

10 greseli ce trebuiesc evitate la vanatoarea de cerbi

Cu totii facem greseli. Invatand din ele putem deveni vanatori mai buni. Dar trebuie sa stiti ce faceti gresit. Urmarind cele 10 greseli frecvente pe care le vom prezenta mai jos va vom ajuta sa va corectati si sa deveniti vanatori mai buni.

1: Neglijati parcelele mici ! Daca intr-o zona publica de vanatoare exista zone de 1,200, 500 si 80 acri, ghiciti unde ar trebui sa va duceti? Nu urmati multimea. Zona cea mai mica poate fi plina de surprize, chiar daca nu are limitele bine marcare sau locuri de parcare pentru masini.

2: Vanati chiar in apropierea vizuinei. In schimb, reiau ideea de mai sus, aveti mai multe sanse sa prindeti ceva in zone mai putin aglomerate. De cele mai multe ori, cerbul se intoarce in vizuina noaptea, deci aveti mici sanse sa prindeti ceva in acea zi.

3: Nu faceti mult zgomot in timpul deplasarii . Aceasta practica va poate scadea semnificativ sansele de a prinde ceva.

4: Esti prea permisiv. Detii o zona mare de vanatoare, dar va lasati prea multi prieteni sa vaneze cand si ce vor. Impuneti restrictii de numar de vanatori pe zi, zone si metode pentru a evita disparitia cerbilor.

5: Sunteti blocat intr-un zona. Daca o tactica de vanatoare sau o zona a dat randament odata, este natural sa te intorci si sa incerci din nou si din nou. Dar, cu toate acestea, dupa o anumita vreme trebuie sa va schimbati tactica deoarece animalele vor invata sa evite zona. Combinati obordarea tactica si locatia. Cu cat esti mai imprevizibil, cu atat sansele tale sa vanezi un cerb cresc.

6: Nu va duceti sa vanati in cele mai bune zone. Nu va grabiti si irositi timp si bani pe cea mai buna zona. Pastrati locatia cea mai buna pentru conditii perfecte.

7: Mereu vanezi la amiaza. Cel mai indicat este sa incepi ziua de la rasarit si sa dureze pana la lasarea serii. Astfel aveti cele mai mari sanse de reusita.

8: Schimbi pozitia dupa doua seri. Cerbii maturi calatoresc pe un ciclu de trei zile. Mentineti pozitia macar pentru trei zile inainte sa va mutati.

9: Crezi ca capcanele de tip ‘palnie’ sunt cele mai eficiente. Nu sunt. Daca exista o cale mai grea, cerbul o va alege intotdeauna pe aceea, lasand zona izolata pentru alte animale mai mici. FUnctioneaza doar daca acea zona este singura ruta.

10: Te concentrezi pe sursele principale de mancare, ignorandu-le pe cele secundare. Cei mai mari cerbi sunt precauti si refuza sa se hraneasca din zonele principale, cu exceptia noptii. Uita-te in padure dupa caprifoi, prune, dafin, sumac, mure.

Leave a Comment