Vanatoare

Beretta A400 Xtreme Unico

In 1960 Beretta a produs una din primele arme semi-automate din lume cu reincarcare cu ajutorului gazelor. Binecunoscutul model Beretta 60. De atunci bazandu-se pe experienta si abilitatile acumulate de-a lungul timpului si numeroaselor modele semi-automate, cei de la Beretta au placerea sa ne prezinte o arma de vanatoare dusa aproape de extreme – Beretta A400 Xtreme Unico.

Inovatie, confort si viteza, sunt cateva din caracteristicile modelului A400 Xtreme Unico de la Beretta.

Beretta-A400-shotgun

Arma de vanatoare A400 Xtreme Unico, a revolutionat istoria armelor lise semiautomate, poate o sa va intrebati de ce, pai ia sa enumaram in linii mari cateva aspecte:

Dezvoltat din versatilul sistem Beretta de operare cu gaze, sistemul avansat de auto-curatare implementat pe noul design de la A400 Xtreme, beneficiaza de o valva unica de evacuare brevetata de inginerii de la Gardonne.

Acest sistem da posibilitatea utilizatorului sa foloseasca intreaga gama de munitie calibrul 12, si aici bineinteles vorbim de greutati cuprinse intre 24 si 64 de grame.

Teava de la Xtreme este turnata folosint tehnmologia Steelium, forjare la rece și turnare în vid, confera fiabilitatea, si rezistenta maxima si pot fi trase prin ea fara nicio problema si alice de otel HP.

Rapiditate in executarea tragerii.

A400 Xtreme poate trage 4 cartuse in mai putin de o secunda, cam da.  4 cartuse trase cat ai clipi. Exact asa s-au gandit si cei de la Beretta sa dea nume tehnologiei care permite aceasta viteza uimitoare de reincarcare si dare a  focului: BLINK (clipire).

Aceasta tehnologie BLINK face ca acest model sa permita trageri cu 36% mai rapide fata de orice alta arma de vanatoare disponibila pe piata pana acum.

Asta nu inseamna ca daca ea poate trage 4 cartuse in mai putin de o secunda va puteti bucura de toate focuri in terenul de vanatoare. Pai nu, ca la noi e cu maxim 2+1, dar asta e alta poveste.

Revenim la A400 Xtreme de la Beretta, sa va mai spunem ca e dotata cu sine care premit montarea diferitelor sisteme optice? dar nu, ca e prea banal, dar va spunem in schimb ca sistemul de reducere a recului implementat in patul armei este GENIAL. Urmariti mai jos cam cum arata aceste sisteme implementate care pentru aceasta arma poarta binemeritata denumire de MEGA KICK-OFF.

A400_XtremeUnico kick off

Cei de la Beretta spun ca nu s-au multumit cu a implementa un singur sistem de reducere a reculului.

Daca tot e Xtreme sa o duca la extreme. Rezultatul?  A400 Xtreme Unico beneficiaza de cele mai avansate sisteme de reducere a reculului montat vreodata in patul unei arme de vanatoare. Iar in final rezultatul acestor sisteme care lucreaza impreuna pentru tragator suna asa: Socul pe care il resimtiti este cu  70% mai mic.

 

kick-off-xtreme

In imaginea de mai jos este ilustrat un alt sistem de reducere a reculului. Acesta este implementat, dupa cum bine se observa si imaginea de mai jos, intre patul armei si capul inchizator.

KO3

Toate acest complex de sisteme denumit MEGA KICK-OFF nu numai ca reduce cu 70% reculu resimtit de tragator, dar reduce considerapil si stresul mecanic care se rasfrange asupra pieselor componente ale armei semiautomate

 

 

DATE TEHNICE SI CARACTERISTICI

Calibrul                                                       12

[line]

Camera cartusului                                 70 mm  si 89 mm

[line]

Operare                                                      semi=automata cu evacuare de gaze

[line]

Recuperatorul                                         aliaj usor

[line]

Teava                                                           aliaj de otel, in totalitate cromata

[line]

Nervura                                                    ventilata

[line]

Sistem ochire fata                                Bulb metalic

[line]

Siguranta                                                 Actionata de buton langa garda tragaciului

[line]

Magazie                                                   Limitata la doua cartuse

[line]

xtreme_unico-tfb

Enhanced_Images_hotspot_KO_Mega_Xtreme_1

Enhanced_Images_hotspot_KO3_Xtreme_1

Enhanced_Images_hotspot_Steelium_Xtreme_1

Enhanced_Images_hotspot_Max4_Xtreme_1

Enhanced_Images_hotspot_Unico_Xtreme_1

Enhanced_Images_hotspot_Blink_Xtreme_1

Enhanced_Images_hotspot_BLok_Xtreme_1

Enhanced_Images_hotspot_Aqua_Xtreme_1

Enhanced_Images_hotspot_Optima_Xtreme_1

 

Leave a Comment