Vanatoare

Blaser R93. 5 motive să alegi această carabină de vânătoare

Dacă ar fi să enumerăm câteva din caracteristicile şi calităţile armelor de vânătoare produse de Blaser trebuie să avem în vedere calitatea materialelor de fabricaţie, acurateţea şi rapiditatea mânuirii, siguranţa folosirii şi nu în ultimul rând faptul că sunt arme de încredere, rezistente, pe care te poţi bizui indiferent de timpul şi condiţiile de folosinţă. Toate acestea sunt valabile și pentru modelul Blaser R93.

Particularitățile modelului Blaser R93, care îl recomandă oricărui împătimit al vânătorii, sunt:

Modelul Blaser R93 se remarcă prin rapiditatea mânuirii, iar încărcarea liniară este unul din elementele cu o contribuție esențială în acest sens.
Încărcarea liniară, fără nici un fel de mişcare de rotaţie, nu numai că asigură stabilitate armei, dar şi reduce substanţial timpul de încărcare, element cheie în majoritatea situaţiilor ce necesită repetarea focului, sau darea focului de graţie în cazul vânatului rănit.

Siguranţa şi protecţia sunt alte două calităţi demne de a fi scoase în evidenţă la carabinele Blaser R93. Astfel, magazia pentru cartuşe se scoate odată cu trăgaciul, fapt ce constituie un element de siguranţă extrem de util, mai ales în cazul în care arma este transportată sau pusă la păstrare şi ar putea fi folosită de persoane neautorizate. Scoaterea magaziei dezamorsează automat cuiul percutor, evitând orice risc ce ar fi putut apărea în cazul în care ar mai fi rămas un cartuş pe ţeavă. Şi, nu în ultimul rând, trebuie menţionat că trecerea piedicii-siguranţei în poziţia off nu este o simplă barieră mecanică, ci dezamorsează practic arcul de declanşare a cuiului percutor, element deosebit de apreciat când este vorba despre siguranţa armei. De altfel, acest sistem este considerat în prezent drept unul dintre cele mai sigure existente pe piaţa armelor de vânătoare.

Carabinele Blaser R93 au fost concepute pentru o folosire cât mai simplă şi mai eficientă de către vânători. Armele sunt foarte bine echilibrate şi permit o epolare şi ochire rapidă.

De asemenea, carabinele din seria R93 pot fi folosite cu sau fără lunetă. Cătarea şi înălţătorul sunt fabricate din oţel rezistent, sunt perfect armonizate cu designul general al armei şi pot constitui un real avantaj în cazul în care vânăm la distanţe mici şi/sau în teren cu vegetaţie deasă.

Un alt avantaj pe care îl prezintă carabinele Blaser R93 este diversitatea. Varietatea de calibre le recomandă pentru o gamă largă de specii de vânat, de la animalele mici la cele mari. Ai opțiunea de a schimba țeava, patul și închizătorul; se pot combina variante ale fiecăreia până capeţi o armă custom, fără prelucrări costisitoare.

Calitatea carabinelor Blaser R93 vine în întâmpinarea cerinţelor reale ale vânătorilor, fiind în acelaşi timp o garanţie pentru noile provocări ce apar necontenit în vânătoare.

Leave a Comment