Vanatoare

Blaser R8 Ultimate

Blaser R8 ultimate

Noutatea anului 2019 de Blaser o reprezinta modelul Blaser R8 Ultimate.
Produsul este disponibil pentru Romania in doua versiuni R8 Ultimate si R8 Ultimate Leather.

blaser r8 ultimate

Cu ce vine nou acest model? Ei bine, specialistii din Isny im Allgäu s-au gandit sa conceapa o arma care poate fi ajustata extrem de usor in zona patului. Mai exact, noul model ofera posibilitatea de a ajusta inaltimea obrazarului printr-o simpla apasare de buton. In plus fata de asta, lungimea patului poate fi si ea modificata.

Blaser R8 Ultimate

Obrazar regrabil cu memorie

Dupa cum puteti vedea in poza de mai sus, logoul Blaser este pozitionat pe butonul prin care se permite ajustarea obrazarului. Si poate nu este pus chiar intamplator. Nou sistem ofera pe langa aceasta functie si un element smart, ca sa ii spunem asa. Memoreaza inaltimea la care a fost fixat obrazarul.
WOW – spunem noi.
De ce este util acest aspect? Pentru ca odata stabilita inaltimea potrivita fata de luneta, nu mai este necesar sa o re-ajustam dupa ce pliem obrazarul pentru transport. La Blaser R8 Ultimate, totul se rezuma la o simpla apasare de buton.
Resetarea pozitiei fata de luneta se face prin apasarea mai adanca a butonul. Pentru ridicarea obrazarului la inaltimea memorata, apasam butonul doar jumatate de cursa.
Mai trebuie precizat un aspect. Obrazarul se poate inalta 36 de mm.

Lungimea patului ajustabila

Tot in poza de mai sus putem observa ca si lungimea patului poate fi reglata. Atat in plan orizontal cat si in plan vertical. Nu cred ca s-a stat mult pe ganduri si au reusit sa implementeze sistemul cu memorie si pe aceasta zona. Aici nu mai avem resetarea prin apasarea butonului. Locul butonului a fost luat de o parghie. In poza de mai sus se observa dispusa in partea de jos. Actionata in sus pana la capat, aceasta reseteaza pozitia memorata. Daca actionarea se face pana formeaza un unghi de 90 de grade cu patul armei, permite deplasarea pe orizontala la pozitia memorata.

Sistem de reducerea a recului

Blaser R8 ultimate

A 3-a invetia a celor de la Blaser integrata pe acest model este sistemul de reducere a reculului. Din informatiile publicate pana acum elementele de absorbție interioară sunt disponibile în diferite durități. Acestea pot fi ajustate în funcție de preferințele dvs. și pot produce o reducere semnificativă a socului in timpul tragerii.
Sistemul contine 4 elemente modulare interschimbabile de absorbtie oferind posibilitatea de a seta intre Hard, Medium si Soft
Nu am inteles exact cum pot fi ajustate, dar promit sa revin odata ce o sa ma lamuresc.

Blaser R8 Ultimate preturi

Modelul de baza porneste de la un pret decent, spunem noi – 3728 euro pentru armele in calibrele standard. Aici vorbim de modelul fara piele.
Optiunea de obrazar reglabil costa – 399 euro extra. 449 euro patul reglabil si 248 euro sistemul de reducere a reculului.
Acest model poate fi livrat doar in culoarea maro. 🙁
Pretul pentru versiunea cu insertii de piele porneste de la 4424 euro. Preturile pentru elementele mobile sunt aceleasi ca si pentru versiunea sintetica.
La nivel de culoare pentru varianta Leather – atat corpul sintetic cat si insertiile de piele pot fi … doar maro 🙁
In limba engleza este disponibila brosura pentru acest model
Daca acest model nu v-a convins, dar sunteti fan Blaser, este disponibila lista actualizata de preturi pentru 2019

Leave a Comment