Militare

Cele mai bune pistoale care au fost construite vreodata

1.Colt 1873 Single Action Army

Poreclit “Peacemaker”, modelul din 1873 SAA a fost unul dintre cele mai populare pistoale  din secolului 19. A devenit cel mai copiat pistol din istorie, iar dupa 138 de ani acest pistol clasic este inca fabricat de Colt.

2.S&W Military & Police DA .38 SPL

2.smithandwesson
Fabricat in 1899 ca o arma cu praf de pusca, revolverul DA nu a reprezentat doar o tranzitie de succes la pulberea fara fum, dar a devenit dominant in fortele de ordine americane pentru urmatorii 70 de ani. Acest model a ramas inca in productie.

3.Colt 911A1 .45 ACP

3.colt_1911
Primul pistol militar semi-automat de succes, a fost folosit de catre armata americana in patru razboaie majore dar si in actiunile politiei de zi cu zi. Acest model este mai popular ca niciodata, el fiind folosit inca de catre personalul politiei dar si de catre civili.

4.Ruger Single Six Convertible .22/22 Mag

4.
Pistolul Ruger cu simpla actiune a devenit una dintre cele mai populare “arme de distractie” din epoca sa si a ramas popular pana astazi. Capacitatea de a trage cu munitie de calibru 0.22 rimfire sau .22 Magnum l-a facut sa fie ideal pentru padure sau zonele de antrenament. Cu acest model au fost invatate multe legiuni cum sa traga.

5.Ruger Super Blackhawk

5.superblackhawk
Versiunea pentru oameni masivi a originalului Ruger Blackhawk cu actiune simpla, modelul Super Blackhawk suporta diferite tipuri de munitii de calibru .44 magnum . A devenit un favorit printre vanatori, reusind sa ramana un standard chiar si in zilele noastre.

6.Walther P-38

6.Walter_p38
Adoptat de armata Germana, modelul Walther P-38 a fost un pistol acceptabil. A fost primul pistol DA/SA (cu actiune dubla si simpla) de succes. A avut parte de un design de pionerat care a devenit o caracateristica pentru multe alte arme de succes, inclusiv M-9.

7.Browning Hi-Power

7.browning_hi-power
Modelul P-35 High Power a fost ultimul design produs de catre John Browning. Expertii l-au considerat de-a lungul timpului ca fiind cel mai bun. Aflat inca in productie si folosit de catre armata in multe tari, modelul a fost primul care a folosit o magazie de capacitate ridicata – un design care a dus la aparitia altor modele de succes.

8.S&W Model 29

8.SW_model_29
Dirty Harry a dat notorietate, dar modelul 29 .44 Magnum a cunoscut faima de indata ce a ajuns pe mana vanatorilor. Cu o acuratete exceptionala si oferind o putere sporita fata de orice alt revolder DA (cu actiune dubla) disponibil, acesta a devenit un partener de nadejde pentru o prada mai mare.

9.S&W Model 60 Chief’s Special

9.chiefs_special
Modelul 60 nu a fost nimic mai mult decat o versiune din otel inoxidabil al faimosului model 36 snub nose .38 Special. Cu toate acestea, a avut succesul dorit deoarece a fost primul pistol din otel inoxidabil si a aratat industriei pistoalelor cum se foloseste acest material la producerea armelor.

10.Freedom Arms .454 Casull

10.freedom_arms_454
Pistolul de calibru .44 Magnum a devenit un reper in mainile vanatorilor pentru multi ani, dar dorinta de a avea si mai multa putere a dus la cartusul .454 Casull. Spre deosebire de precedentele modele existente, revolverul Freedom Arms SA a inaugurat o nouă era pentru vanatoarea cu pistoale.

11.CZ 75

11.cz_75
Fabricat pentru prima data in 1975, modelul CZ 75 a avut parte cel mai inovator design facut vreodata pentru un pistol in ultimii 40 de ani. Primul pistol care a oferit posibilitatea de a arma sau debloca actiunea simpla(SA), acesta este folosit pe scara larga in intreaga lume si un favorit pentru tragatorii competitivi.

12.Glock G17

12.Glock_17
Cadrul de polimer al modelului Glock 17 a fost cotroversat la inceput. Dar istoria l-a validat. Ca primul pistol cu cadru de polimer de succes, modelul a provocat o schimbare in industrie, iar astazi fiecare pistol are si un model de cadru din polimer. Glock 17 este inca un pistol foarte popular in intreaga lume.

13.T/C Contender

13.TC_contender_001
Acest gratios, robust si precis pistol a revolutionat intreaga vanatoare cu pistol. Cu sistemul sau de tevi interschimbabile un vanator ar putea, literalmente, sa aiba un pistol foarte bun care se va ocupa de orice, de la iepuri la bivoli, prin simpla schimbare a tevii. Contender continua sa se extinda un lume.

14.Colt Woodsman Second Issue

14.colt_woodsman
Sunt foarte multe arme mult mai captivante ca un pistol semi-automat .22 LR . Dar multi sunt si cei care raman foarte impresionati de Second Issue Colt Woodsman. Spre deosebire de alte modele de Woodsman, acesta are incorporat un buton de eliberare a magaziei in stilul 1911,  in loc de folosirea unuia in stil european. Usor, precis si de incredere, a fost un castigator.

15.S&W Model 41

15.sw_model_41
Printre tragatorii de elita, modelul S & W 41 .22 LR a devenit legendar. Extrem de fiabile, exacte si care poseda un declansator rafinat, acesta a dominat concursul NRA Outdoor Pistol. Cei care le detin astazi le pretuiesc.

Leave a Comment