Vanatoare

8 greseli ce scad acuratetea la vanatoare

Daca te chinui sa impusti grupuri mici, probabil ca nu este de vina armei. Ar putea fi o eroare de configurare sau in modul in care realizezi tragerea. Invatand sa recunoastem atunci cand gresim, vom reusi sa ne perfectionam modul de tragere, iar vanatoarea va fi un succes total.

Pentru toate tipurile de tragere avem nevoie de abilitati si experienta, iar pentru o precizie buna ar fi indicat ca la inceput sa tragem de pe un suport pentru a elimina influentele externe care limiteaza capacitatile armei.

1.Luneta montata necorespunzator

Stiti cum sa montati o luneta? Nu, chiar stiti sa faceti acest lucru in mod corespunzator? Daca nu, ar fi indicat sa va adresati unui specialist sau sa urmati instructiunile. Puteti deasemenea sa gasiti videoclipuri si tutoriale pe site-urile oficiale ale producatorilor.

Indicat ar fi sa incepeti cu baza si inelele. Mai apoi, asigurati arma intr-o menghina inainte de fixare. Folositi o cheie cuplu pentru a trange suruburile conform specificatiilor producatorului.

2.Suport instabil

Un suport stabil este foarte important. Va permite sa testati arma, nu abilitatile de a o tine pe pozitie.

Daca vanati des, este indicat sa folositi un bipod stabil. Altfel, o banca mai grea este cea mai buna alegere.

3.Vanatoare in conditii proaste

Faceti testele armei dimineata devreme. Este indicat sa faceti acest lucru cand temperatura este mai mica si ceata nu este prezenta. Vanatoarea in conditii precare este ca si cum ai pierde timpul fara nici un scop.

4.Presiune pe umar inconsistenta

Fiecare vanator simte diferit presiunea pusa de arma pe umar. Nu este o ‘cantitate’ de presiune indicata, dar presiunea mare ingreuneaza tragerile simultane.

“Vrei o presiune uniforma pe umar,” a declarat Darrell Buell, un instructor pe distante mari si capitan in echipa U.S. F-T/R . “Unii prefera o presiune mare pe umar. Atat timp cat o calibrezi si o faci sa fie constanta vei avea succes.”

5. Actionarea tragaciului inconsistent

Daca inveti tragaciul in partea din spate fara a deranja tinta atunci inseamna ca esti pe drumul cel bun. Ar trebui sa fii in masura sa iei totul incet la inceput, astfel incat in acelasi moment poate vrei sa tragi din nou si poti rupe tragaciul.

6.Prea multa caldura pe teava

Am o arma .22 – 250 care va trage primul sir de cinci focuri in 1 inch la 100 de metri de fiecare data cand ma pun pe pozitie. Dar daca nu permit tevii sa se raceasca, grupurile se pot deschise pana la 2 ½ inci.

Daca nu esti suficient de rabdator sa astepti ca arma sa se raceasca luati un .22. Trage din umbra cand e posibil si folositi ceva sa dati aerul afara atunci cand este foarte fierbinte.

7.Lipsa de concentrare si focalizare

Una dintre marile probleme ale vanatorilor este aceea ca nu pot sa urmeze impactul. Tragerea nu ar trebui sa se termine pana la impact, astfel incat sa vizualizati fiecare glont pana cand ajunge la tinta.

Incercati sa va alegeti o tinta mai mica, ce nessita o concentrare mai mare. Veti invata sa alegeti un punct de impact, nu o zona de impact.

8.Folositi munitie gresita

Alegerea munitiei este cuciala. Daca arma permite ami multe tipuri de munitie, testati-le si vedeti care se comporta cel mai bine in arma. Daca incarcati arma, concentrati-va si asupra timpului in care efectuati procedura. Obiectivul este sa nu faceti multe pauze de la o tragere la alta.

Leave a Comment