De Stiut!

Camerele de supraveghere de detectie a focurilor trase de arme din Delaware s-a dovedit o investitie proasta

Camerele de supraveghere a Departamentul de Politie din Chicago au fost montate pe stalpuri de iluminat in partea de sud a orasului. Dispozitivul de tip paianjen a fost montat deasupra camerei: este un senzor inteligent de detectare neutra si identificare, sau SENTRI. Microfonul incorporat, impreuna cu camera pot detecta sunetul focurilor de arma pe o raza de cateva strazi. Acestea pot indica locul de unde s-a tras si isi pot schimba pozitia astfel incat sa filmeze infractiuni. In acelasi timp, sistemul anunta la 911 incidentele inregistrate.

Camerele de supraveghere de detectie a focurilor de arma au ajutat orasele mari sa rezolve mii de crime in ultimii ani, dar in Wilmington, Del., tehnologia s-a dovedit a fi o investitie prea scumpa si neprofitabila, conform spuselor oficialilor orasului.

De cand politia din Delaware a folosit 250.000 dolari pentru a instala 18 sisteme cu senzori de sunet, in noiembrie 2012, camerele de supraveghere nu au inregistrat in totalitate o scena de folosire a armelor, a declarat politia in aceasta saptamana. In aceeasi perioada, au primit mai mult de 600 de plangeri ca urmare a folosirii armelor si spun ca 175 de oameni au fost impuscati intr-o “perioada de violenta fara precedent” in conformitate cu News Journal, care a raportat rezultatele.

Seriful interimar al politiei Bobby Cummings a declarat: camerele de supraveghere, cunoscute sub numele de SENTRI, au detectat sunetul focurilor de arma doar de “cinci sau sase ori.” Doar o singura data camerele de supraveghere s-au intors spre locul de provenienta al sunetului. De cele mai multe ori, frunzisul copacilor a impiedicat camerele de supraveghere sa inregistreze infractiunea.

“Nu stiu daca ‘succes’ este cuvantul potrivit” ca sa descriu performanta camerelor de supraveghere SENTRI, a declarat purtatorul de cuvant Mark Ivey. “Conditiile din lumea reala au demonstrat ca exista limitari ale sistemului.”

Oficialii din Wilmington sunt asteptati sa raspunda pentru esec in aceasta saptamana cu o propunere anuala: Ei vor sa cheltuie 415,000 dolari sa inchirieze un alt sistem de detectie a focurilor de arma de la alt producator.

“Incerci pana cand ai rezultatele dorite.” a declarat consilierul orasului Michael A. Brown Sr. Acesta a adaugat, “Nu exista un pret suficient pentru viata omului.”

Politia a declarat ca in ultima saptamana camerele de supraveghere au functionat corespunzator, dar pe o raza de doar 500 m. Sistemul s-a dovedit prea departe de focurile de arma, sau criminalii si-au dat seama cum sa evide localizarea.

Pe site-ul oficial, producatorul SENTRI Safety Dynamics a declarat: camerele de supraveghere sunt in folosinta in multe orase, incluzand Baltimore, Baton Rouge si Compton, Calif. De asemenea, a spus ca protejeaza Rezerva Bancara Federala din San Francisco. CEO Sally Fernandez nu a raspuns imediat, dar a declarat pentru The News Journal ca Wilmington nu a raportat nici o problema. “Camerele de supraveghere, din ce stim noi, functioneaza corespunzator,” a declarat aceasta.

Brown, ce conduce comisia de siguranta publica a orasului, a declarat ca avocatul lui Wilmington s-a plans ca sistemul nu functioneaza doar dupa ce politia a semnalat acest lucru. A sugerat ca orasul incearca sa rupa contractul cu compania – el a aranjat deja ca un antrepenor sa isi prezinta contraoferta, camerele de supraveghere ShotSpotter.

“Preocuparea mea a fost sa le dau barbatilor si femeilor din orasul Wilmington toate resursele necesare pentru a finaliza lucrul,” a declarat Brown.

Oficialii orasului si o firma non-profit au inceput instalarea camerelor de supraveghere inca din 2001 – impreuna cu cele SENTRI, orasul are acum 91 de camere care inregistreaza. Politia a declarat ca sistemele de supraveghere au ajutat la arestarea a 376 de persoane 2013.

Aproximativ 71,000 de persoane locuiesc in Wilmington, in conformitate cu cele mai recente cifre U.S. Census Bureau.

ShotSpotter, o companie din California, a declarat ca si camerele de supraveghere sunt instalate deja in 80 de locuri din intreaga lume, incluzand Boston, Los Angeles, San Francisco si Washington, D.C. Conform statisticilor, din 2006 si pana in prezent camerele de supraveghere ShotSpotter au inregistrat 39,000 de incidente ce au inclus focurile de arma in Washington.

Leave a Comment