De Stiut!

TOP 5 arme ciudate / Evantaiul metalic, Shuriken, Ciocanul-Meteor

Shuriken magazindearme.ro TOP 5 arme ciudate / Evantaiul metalic, Shuriken, Ciocanul-Meteor

Evantaie metalice, gheare din fier, sabii sau ciocane, toate aceastea sunt arme antice utilizate in Artele Martiale care astazi par niste sofisticate si gratioase obiecte de artizanat, dar care in trecut, erau adevarate arme de temut.

MagazinDeArme.ro va prezinta astazi TOP 5 arme ciudate, folosite in Artele Martiale.

5. Tessen (Evantaiul metalic)

 Tessen (Evantaiul metalic). Evantaiele de razboi au fost folosite in conflictele feudale japoneze. Tessen era un evantai cu spite exterioare fabricate din metal, construite in asa fel incat arma sa para un simplu evantai inofensiv.

Tessen magazindearme.ro

Tessen

Samuraii le puteau purta cu ei in locuri unde sabiile si alte arme nu erau permise, iar unele scoli de manuire a sabiei includeau antremanete in care TESSEN era folosit precum o arma.

Acest evantai metalic mai era destinat pentru apararea sagetilor si a stelutelor, pentru aruncarea la tinta sau chiar ca ajutor pentru innot.

4. Shuriken (Stelutele)

Shuriken sau “sabia ascunsa in mana” reprezinta o arma traditionala japoneza mascata, folosita in general pentru aruncare la distanta si uneori pentru injunghere sau sfasiere.

Shuriken magazindearme.ro

Shuriken

Este una dintre cele mai populare arme folosite de luptatorii Ninja. Stelutele Shuriken sunt lame ascutite cu forme ergonomice pentru a putea fi tinute in mana, obtinute dintr-o varietate de obiecte precum ace, suruburi si cutite, dar si din monede, site si alte obiecte plate din metal.

In Occident, Shuriken sunt cunsocute ca “stelute mortale”, “stelute de aruncat” si mai ales “stelute Ninja”.

3. Ciocanul-Meteor

Ciocanul-Meteor este o arma antica chinezeasca formata din doua greutati conectate de o sfoara sau de un lant. Arma flexibila si “usoara”, a fost preluata rapid de mai toate popoarele razboinice, fiind denumita distinct in functie de regiune, de alcatuire si de scopul sau precis.

Ciocanul-Meteor magazindearme.ro

Ciocanul-Meteor

In China antica mai era cunoscuta drept sheng bao, liu xing chui, dai chui, ciocanul zburator sau pumnul dragonului. Face parte din marea categorie a armelor cu lant.

Ciocanul-Meteor poate fi cu usurinta o arma de aparare sau de asalt, avand o structura flexibila. Principalul avantaj al folosirii acestei arme il reprezinta viteza manuirii sale. De aici si-a atras si denumirea, deoarece se spune ca poate lovi la fel de fulgerator precum un meteorit.

Ciocanul-Meteor cu doua capede are o lungime tipica de doi – trei metri, avand cate un obiect sferic la fiecare capat.

Ciocanul cu un singur cap este o versiune a acestei arme asemanatoare cu sageata cu funie, principala diferenta constand in faptul ca prima are la capat o ghiulea de aproximativ 3 kilograme greutate in locul unui varf de sulita.

2. Kusarigama (Secera)

Kusarigama este o arma traditionala japoneza, formata dintr-o coasa de dimensiuni mici (in japoneza “kama”) legata de un lant metalic (“manriki”), la capatul caruia se afla o greutate metalica.

Kusarigama magazindearme.ro

Kusarigama

Arta manuirii kusarigamei se numeste kusarigamajutsu. Potrivit unor surse, kusarigama este o arma foarte potrivita in lupta impotriva atacurilor de sabie sau sulita.

A fost foarte populara in Japonia feudala, multe scoli de arte martiale predand disciplina manuirii ei, intre secolele XII si XVII. Potrivit legendelor era una dintre armele favorite ale luptatorilor ninja.

1. Tekko-kagi (Ghearele)

Luptatorii ninja obisnuiau sa se foloseasca de ghearele tekko-kagi pentru a se apara impotriva atacurilor de sabie, acestea permitandu-le manuitorilor lor sa prinda ca intr-o mengina lama si chiar sa smulga sabia din mainile atacatorilor.

Tekko-kagi Ninja magazindearme.ro

Tekko-kagi Ninja

De asemenea, ninja foloseau ghearele si in moduri ofensive impotrivta oponentilor, cu rezultate devastatoare.

Alcatuite in mod traditional din aluminiu, otel, fier sau chiar din lemn, armele tekko sunt considerate de istoricii artelor martiale ca avandu-si originile in momentul in care adeptii curentului Bushido din Okinawa, Japonia au inceput sa poarte potcoavele metalice ale cailor lor ca un mijloc de autoaparare impotriva atacatorilor.