Militare Vanatoare

Baikal MP 153. Semi-automata care îţi dă microbul vânătorii

baikal mp 153 semiautomata vanatoare

Baikal MP 153 se bucura de reputatia unei arme rusesti semi-automate dintre cele mai economice, sigure si low-tech de pe piata.

Este o arma solida, dar care poate fi folosita pentru o varietate de actiuni vanatoresti, tir sportiv sau in actiunile fortelor de ordine.

Este clar că Baikal MP 153 nu are finisajele foarte fine, designul fiind destul de brut (este fabricata de rusii de la uzinele Ihzesvky), insa ea satisface performantele cerute unei arme de calibru 12 semi-automate cu teava lisa, iar pretul cu care vine pe piata este mai mult decat accesibil.

Recunoasterea performantelor armei Baikal MP 153 a fost intarita de castigarea Medaliei de aur si a Diplomei de Inovatie pentru sistemul de reincarcare (Gas-operated system) la Concursul International “National Security”.

Baikal MP 153, premiata pentru sistemul de reincarcare

Scopul sistemului de reincarcare cu care este dotata semi-automata Baikal MP 153 este de a mentine inchizatorul in pozitie pana cand presiunea in tevi scade la o valoare sigura apoi de a extrage tubul tras si a reincarca unul nou, totul automat.

Arma este prevazuta cu regulator al volumului de gaz preluat din camera de ardere. Valva este reglabila manual, cu o cheie furnizata in dotare, in functie de preponderenta cartuselor utilizate. Magazia are capacitatea maxima de 5 cartuse de 70 mm sau 4 de 76 mm insa poate fi limitatea la 1-2 cartuse prin introducerea limitatorului in magazia tubulara.

Baikal MP 153, variante disponibile

Arma semi-automata Baikal MP 153 este disponibila in mai multe variante cu calibru 12/70, 12/76 si 12/89, acesta poate fi ales in functie de preferinta, fara a aduce modificari sau ajustari camerei cartusului.

Ţeava (ce poate varia in lungime de la 610-750mm) poate fi echipată cu şocuri extinse interschimbabile. Arma are o greutate de 3,45 kg.

Din fabrica, semi-automata Baikal MP 153 este dotata cu 2 socuri interschimbabile:

1. Choke  F-Lead (cu o crestatura)

2. Choke  F-Steel (3 crestaturi)

Acestea se folosesc pentru a ajuta la grupajele alicelor din plumb sau din otel. Toate piesele sunt cromate dur si nu ruginesc. Este foarte usor de utilizat si de curatat.

In ceea ce priveste patul armei, exista 2 variante: pat sintetic sau de lemn. Si in cazul acesta alegerea este facuta in functie de preferinte, insa, trebuie avut in vedere faptul ca patul armei este cel care absoarbe o mare parte din recul.

In concluzie, Baikal MP 153 – din punct de vedere estetic este clasica cu finisaje la nivel de baza. In compensatie, balansul este foarte bun, arma se pozitioneaza la umar bine. Reculul este in norme, iar comfortul asigurat este bun, raportul calitate/pret fiind satisfacator.

Dacă vă doriţi această armă ( Baikal MP 153 ), vizitaţi magazinul nostru online.

Leave a Comment