De Stiut!

Spray cu piper. Un spray legal, care te apara de raufacatori, dar si de caini si ursi

Cand vine vorba despre protectia propriei persoane sau chiar a celor dragi, suntem dispusi sa cautam cele mai eficiente si accesibile metode pentru a fi in siguranta; un spray cu piper va ajuta sa faceti fata acestor situaţii.

Fie ca ne gandim la riscul unei agresiuni venite din partea unor indivizi rauvoitori sau a atacurilor venite din partea cainilor fara stapan este bine ca, in permanenta, sa fim pregatiti pentru a putea face fata unei astfel de situatii.

In Romania, numarul persoanelor muscate de cainii cu/fara stapan este ingrijorator. Numai în 2014, 5898 de persoane au ajuns la Centrul antirabic de la Institutul National “Matei Bals” din Bucuresti, după ce au fost muscate de caini. In primele opt luni ale anului 2014 au fost alocate 2,4 milioane de lei pentru vaccinarea populatiei care a ajuns in Centrul antirabic de la “Matei Bals”.

O doza de vaccin antirabic costa 68 de lei, una de ser antirabic – 200 de lei, iar un vaccin antitetanic – 49 de lei.

Raportandu-ne la aceste date vom discuta in continuare despre una dintre cele mai eficiente, accesibile, sigure si legale metode de autoaparare anti-caini si anume Spray cu Piper Protec 63 ml Anti Dog.

Un spray cu piper, folosit ca arma de autoaparare impotriva cainilor, este un puternic iritant al ochilor si al cailor respiratorii. Acest spray cu piper contine substanta activa – Oleoresin Capsicum 3%. Efectul unui jet de spray cu piper este imediat şi, în funcţie de cantitatea pulverizată, poate dura de la 15 pana la 60 minute.

Produsul este ambalat in tuburi de dimensiuni reduse – 63ml – pentru a putea fi purtat la indemana, in geanta sau in buzunar. Raza de actiune a unui spray cu piper este de 3 metri. Totusi,  este foarte important sa tinem cont de directia vantului si sa tintim ochii si botul cainelui agresiv.

Trebuie mentionat si ca spray cu piper este un produs inflamabil, deci nu trebuie expus la soare sau lasat langa surse de caldura. Trebuie depozitat la temperatura camerei si tinut  departe de copii. Nu este recomandat ca pe timpul verii sa fie depozitat in masina pentru ca temperaturile ridicate pot topi sigiliile.

Termenul de garantie inscriptionat pe tubul de spray cu piper trebuie respectat. Dupa expirare, spray-ul cu piper trebuie inlocuit cu un altul. Dupa o perioada mai lunga de timp, este posibil ca spray-ul cu piper sa nu mai pulverizeze la distanta asteptata, este recomandat ca la 90 zile sa se faca un test.

Utilizarea eficienta a produsului spray cu piper nu consta doar in tintire si pulverizare. In cazul in care avem in fata un atacator care poate reactiona rapid si implicit ne poate impiedica sa pulverizam, este necesar sa stim cum sa-i distragem atentia astfel incat sa-l luam prin surprindere si sa-l putem anihila usor.

In Romania, exista o varietate larga de spray cu piper folosite pentru autoaparare, de la cele simple cu piper cu o concentratie de 3% substanta activa pana la cele cu 13.2% – cea mai mare concentratie de pe piata. Acest spray cu piper poate dobori si cel mai de temut agresor. Spray piper POLICE RSG GEL 63ml

Spray cu piper cu concentraţie ridicată. Doboara orice agresor

Există şi unele tipuri de spray cu piper cu raza de actiune de pana la 7m. Ele se gasesc ambalate in tuburi de diverse dimensiuni intre 40-750ml.

Acest spray cu piper oferit ca exemplu, are un sistem de pulverizare cu GEL – acesta are efect in special impotriva celui vizat, neafectand major alte persoane aflate in zona. In plus, gelul se lipeste de fata agresorului, acesta fiind in mod cert anihilat mult timp. Este recomandat pentru exterior, jetul este greu si stabil si nu poate fi luat de vant.

Un alt tip de sistem de pulverizare este cel cu SPUMA – Spray cu piper – spuma Police RSG 400 ml – recomandat pentru utilizarea in interior, in exterior spuma poate fi luata de vant.

Investitia intr-un astfel de instrument de aparare depinde de preferintele fiecaruia, scopul fiind acela de a fi protejati de orice risc provenit de la posibili atacatori. Daca va doriti un spray cu piper, puteti consulta oferta din acest magazin online.

Leave a Comment