De Stiut!

Spray cu piper. Un spray legal, care te apără de raufăcători, dar și de câini și urși

spray piper

Când vine vorba despre protecția propriei persoane sau chiar a celor dragi, suntem dispuși să căutam cele mai eficiente și accesibile metode pentru a fi in siguranță. Un spray cu piper vă ajuta să faceți față acestor situaţii.

Fie că ne gândim la riscul unei agresiuni venite din partea unor indivizi răuvoitori sau a atacurilor venite din partea câinilor fără stăpân este bine ca, in permanență, să fim pregatiți pentru a putea face față unei astfel de situații.

In România, numarul persoanelor mușcate de câinii cu/fără stăpân este îngrijorator. Numai în 2014, 5898 de persoane au ajuns la Centrul antirabic de la Institutul Național “Matei Bals” din București, după ce au fost mușcate de câini. în primele opt luni ale anului 2014 au fost alocate 2,4 milioane de lei pentru vaccinarea populației care a ajuns în Centrul antirabic de la “Matei Bals”.

O doză de vaccin antirabic costă 68 de lei, una de ser antirabic – 200 de lei, iar un vaccin antitetanic – 49 de lei.

Ce sunt defapt spray-urile de autoaparare

Raportandu-ne la aceste date vom discuta în continuare despre una dintre cele mai eficiente, accesibile, sigure și legale metode de autoapărare anti-câini și anume Protec 63 ml Anti Dog.

Un spray cu piper, folosit ca armă de autoapărare împotriva câinilor, este un puternic iritant al ochilor și al căilor respiratorii. Acest spray cu piper conține substanța activă – Oleoresin Capsicum 3%. Efectul unui jet de spray cu piper este imediat şi, în funcţie de cantitatea pulverizată, poate dura de la 15 până la 60 minute.

Produsul este ambalat în tuburi de dimensiuni reduse – 63ml. Aceasta pentru a putea fi purtat la îndemana, în geantă sau în buzunar. Raza de acțiune este de 3 metri. Totuși,  este foarte important să ținem cont de direcția vântului și să țintim ochii si botul câinelui agresiv.

La ce trebuie sa avem grijă.

Trebuie menționat și faptul că toate sprayurile sunt produse inflamabile. Deci nu trebuie expus la soare sau lăsat lânga surse de căldura. Trebuie depozitat la temperatura camerei și ținut departe de copii. Nu este recomandat ca pe timpul verii să fie depozitat în mașina. Astfel îl ferim de temperaturile ridicate pot topi sau dilata garniturile de etanșare.

Termenul de garanție inscriptionat pe tub trebuie respectat. Dupa expirare, trebuie înlocuit cu un altul. Dupa o perioada mai lungă de timp, este posibil ca spray-ul cu piper să nu mai pulverizeze la distanța așteptată, este recomandat ca la 90 zile sa se faca un test.

Utilizarea eficientă a produsului spray cu piper nu constă doar in țintire și pulverizare. În cazul în care avem in față un atacator care poate reacționa rapid si implicit ne poate impiedica sa pulverizam, este necesar sa stim cum sa-i distragem atentia astfel incat sa-l luam prin surprindere si sa-l putem anihila usor.

In Romania, exista o varietate larga de spray cu piper folosite pentru autoaparare, de la cele simple cu piper cu o concentratie de 3% substanta activa pana la cele cu 13.2% – cea mai mare concentratie de pe piata. Acest spray cu piper poate dobori si cel mai de temut agresor. POLICE RSG GEL 63ml

Spray cu piper cu concentraţie ridicată. Doboara orice agresor

spray piper

spray piper

Există şi unele tipuri cu raza de actiune de pana la 7m. Ele se gasesc ambalate in tuburi de diverse dimensiuni intre 40-750ml.

spray cu piper gel police rsg

Acest spray cu piper oferit ca exemplu, are un sistem de pulverizare cu GEL. – acesta are efect doar impotriva celui vizat, neafectand alte persoane aflate in zona. In plus, gelul se lipeste de fața agresorului. Acesta fiind in mod cert anihilat mult timp. Este recomandat pentru exterior, jetul este greu si stabil si nu poate fi luat de vant.

Un alt tip de sistem de pulverizare este cel cu SPUMA – Police RSG 400 ml – recomandat pentru utilizarea in interior. În exterior spuma poate se comporta mult mai stabil ca aerosolii din sprayurile clasice. 

Diferentele intre ele pot fi vizionate aici:

Investitia intr-un astfel de instrument de aparare depinde de preferintele fiecaruia. Scopul fiind acela de a fi protejati de orice risc provenit de la posibili atacatori. Daca va doriti un spray cu piper, puteti consulta oferta din acest magazin online.

Leave a Comment