Vanatoare

Blaser F3 – siguranta deplina pentru vanatori pasionati

blaser f3 arma vanatoare

Blaser F3 este definitia sigurantei la o arma de vanatoare. Blaser s-a facut cunoscut la nivel mondial datorita carabinelor sale ce au surprins si continua sa surprinda prin ideile inovatoare si calitatile lor.

Dupa multi ani in care a fost pusa la punct, Blaser F3 este prima arma proiectata si produsa la Isny,  si care a fost prezentata in cadrul targului international IWA Outdoor Classics in 2004.

Acest model reprezintă un mare pas inainte, atat pentru istoria fabricarii pustilor, cat si pentru producatorul german Blaser avand o serie de inovatii revolutionare atat din punct de vedere al tehnologiei si al constructiei sale modulare, cat si al calitatilor ergonomice si functionale.

Siguranta in folosirea armei a fost dintotdeauna unul dintre obiectivele primordiale ale celor de la Blaser exemplu cel mai concludent fiind sistemul de armare pentru al doilea foc – IBS ( Inertial Block System) patentat de Blaser – ce previne declansarea fara intentie a celui de-al doilea foc.

Ce aduce nou Blaser F3

Modelul Blaser F3 a fost conceput pentru a permite folosirea alicelor din otel si a incarcaturilor magnum cu alice din otel, tevile se pot schimba, existand mai multe lungimi si calibre, ceea ce ramane la fel indiferent de aceste schimbari fiind greutatea armei, toate tevile, indiferent de calibru si lungime avand aceeasi greutate.

Echilibrarea armei dupa stilul de tragere, preferinta si conformatia biometrica personala este posibila datorita sistemului combinat de balansare aflat in patul si antepatul armei. Pentru balansarea patului sistemul este compus dintr-o tija cu filet pe care se pot monta si pozitiona doua greutati ce vor schimba greutatea patului. Si pentru antepat se pot folosi lamele de greutati diferite ce vor modifica greutatea partii anterioare a armei.

Astfel, echilibrul per ansamblu al modelului Blaser F3 se poate ajusta pentru a raspunde cerintelor individuale ale tragatorului.

Blaser F3 – mereu cu ochii pe tinta

Tragaciul unic are o cursa scurta, este extrem de rapid, butonul pentru alegerea tevii se afla in fata tragaciului si poate fi actionat fara a necesita mutarea privirii de pe tinta.

Unghiul conului de fortare a fost redus substantial pentru a asigura o mai buna grupare a focului la o viteza optima a incarcaturii in momentul iesirii din teava. In acelasi timp, acest fapt, contribuie si la reducerea socului si previne aparitia presiunilor periculoase in interiorul tevii.

Pentru Blaser F3 sunt disponibile mai multe socuri interschimbabile ce permit ajustarea caracteristicilor focului pentru a raspunde celor mai variate cerinte din teren, pentru vanatoare sau pentru tirul in poligon.

Spre deosebire de majoritatea armelor, ejectoarele modelului Blaser F3 sunt activate doar in momentul darii focului si nu la inchiderea armei astfel inchiderea si deschiderea armei este mult usurata si previne ramanerea in tensiune a ejectoarelor cand punem arma la pastrare.

Blaser F3 se remarca prin varietatea modelelor disponibile atat pentru vanatoare cat si pentru tirul de performanta, de la cele simple la cele cu gravuri artistice de mare rafinament. Inovatia, atentia la detalii si creativitatea, sunt elementele care definesc conceptul armelor Blaser F3 si constituie garantia succesului pusa in mainile vanatorilor.

De exemplu,  modele Luxus  Blaser F3 LUXUS GAME prezinta o combinatie foarte reusita intre piesele de lemn, executate din radacina de lemn de nuc turcesc si gravuri elegante, ce pot fi alese la configurarea armei.

Blaser F3 STANDARD GAME calibru 12 – este arma cea mai folosita la nivel international din aceasta gama.

Leave a Comment