Vanatoare

Ce preferati? Pat din lemn sau sintetic?

Pat din lemn sau pat sintetic?
Produsele sintetice au elemininat aproape complet produsele din lemn atat pentru armele de vanatoare cat si pentru cele tactie si sportive. Este un lucru bun sau rau?

Plastic“: cuvantul in sine suna intr-un fel negativ, aminteste de produse ieftine si poluare de lunga durata. Tocmai de accea, se foloseste un termen mai tehnic, polimer, sau alte nume mai pompoase, dar tot sintetic ramane.

Vanatorii mai traditionali nu vor putea concepe niciodata o arma de vanatoare fara pat din lemn, el considerand de cele mai multe ori arma ca fiind un adevarat partener de lunga durata, alaturi de care poti petrece zile in padure.

Totusi, materialele sintetice au si beneficii, motiv pentru care se bucura de un asa mare succes in ultimii ani. Exista inca cazuri in care patul vechi, din lemn de nuc este preferat: armele de vanatoare de calitate superioara inca folosesc pat din lemn de nuc.

Cu toate acestea, faptele vorbesc: cand vrei sa folosesti arma pentru vanatoare pe campul de lupta si o expui la conditii ostile si la toate socurilor care ar putea afecta lemnul, polimerul va fi intotdeauna cea mai buna solutie.

Personal, mereu am iubit armele de moda veche cu paturi din lemn foarte bine realizate: arata grozav, se simt bine, iar mirosul unui pat din lemn imi aduce aminte, cu nostalgie, de momentele petrecute impreuna. Dar gusturile noastre s-au schimbat odata cu evolutia tehnologiei, iar acum folosim paturi din polimer si le apreciem.

Stiti care este partea amuzanta? Noi inca nu am observat! A fost nevoie ca un prieten sa ne faca o vizita acum cateva zile si sa observe ca in colectia noastra era o singura arma cu pat din lemn. Acest lucru evidentiaza, inca odata, cum au evoluat lucrurile si cum se schimba gusturile vanatorilor de la traditionalul pat din lemn la cel sintetic din polimer.

Leave a Comment