Vanatoare

BLASER R8 Black Edition

Blaser R8 este o arma de vanatoare cu armare liniara. In cele ce urmeaza va vom prezenta modelul Blaser R8 Black Edition.

Pusca de vanatoare Blaser R8 cu armare liniara a fost comercializata incepand cu anul 2010. Se bazeaza pe sistemul de armare manuala a modelului R93 din depozitul armuraria Allgäu, care a fost produs inca din 1993.

Pe atunci R93 a atras atentia prin sistemul de blocare dispus  radial in zona camerei cartusului. Acest tip de blocare este extrem de puternica, concentrica direct in teava, fara miscare de rotatie.

BLASER R8 Black Edition2Odata cu modelul Blaser R8, sistemul de blocare a fost imbunatatit cu un manson de sustinere. “Placutele” de pe capul de blocare sunt fixate in lacasul cartusului pe de o parte, pe de alta parte asigurand o blocare fixa si permanenta. Camera poate fi deschisa doar cand arma este blocata.

O alta diferenta fata de R93

Magazia si tragaciul la Blaser R8 formeaza o singura unitate. Daca este nevoie poate fi detasata de arma, ce face arma mai sigura impotriva folisirii neautorizate. Acum daca magazia este atasata de tragaci – sau invers, pretul pentru un sistem de rezerva creste considerabil. Devine chiar mai scump cu noul tragaci Atzl care poate fi schimbat din modul de vanatoare in cel de competitie.

Pentru aceasta noua problema aparuta, Blaser R8 a dus la crearea submodelului Black Edition cu un pat de lemn de nuc de calitate 6 ce costa mai mult de 5000 de Euro. Cele mai ieftine modele Blaser cu pat sintetic sunt deja disponibile cam la jumatate de pret. Cand clientul dispune de mai multi bani, sunt de asemenea versiuni de paturi cu gaura. De asemenea aveti sansa sa alegeti diferite tipuri de tevi si diferite calibre.

BLASER R8 Black Edition3.fw

Odata cu versiunea extravaganta Blaser R8 Black Edition, pe langa camera schimbata(1) Blaser dispune si de un tragaci acoperit cu aur de 24 de karate. La blocare, ghearele lamelare, radial dispuse in spatele capului inchizator, se blocheaza pe canelul dispus la intrarea in camera cartusului, fara miscare de rotatie. Dispune de doua sisteme de ochire de contrast: in spate (2) si in fata (3).

Domeniul de utilizare pentru Blaser R8 Black Edition:

Modelul Blaser R8 Black Edition indeplineste toate asteptarile cu privire la o pusca de vanatoare. R8 Black Edition nu este destinata pentru Sport sau LEO.
Range-of-use_Englisch


Caracteristici Blaser R8 :

Model
BLASER R8 Black Edition
Pret
€ 5.270
Calibru
.30-06 Springfield
Capacitate
4 + 1 cartuse
Lungime teava
580 mm
Lungime totala
1.034 mm
Greutate tragaci
790 g
Greutate totalata
3.465 g

Outfit: Arma de vanatoare Blaser R8 cu actiune pe glont, pat din lemn de nuc, pat cu obrazar bavarez , magazie detasabila, pregatita pentru instalari aditionale.


Test de tragere Blaser R8 calibru .30-06 Spring.

Nr
model cartuse
Covering Circle
1
150 grs Remington UMC MC
41 mm
2
165 grs Federal Prem. Nosler BST
63 mm
3
168 grs Sellier & Bellot HPBT
38 mm
4
180 grs RWS H-Mantel
24 mm
5
184 grs RWS Silver Selection Evo
33 mm

Comentarii: Covering circle = grupaj de 5 focuri, executate din sezut sprijinit pe o banca suport la o distanta de 100 m, este indicat in milimetri.

Adnotari: MC Metal Case, BST: Ballistic Tip, HPBT: Hollowpoint Boat Tail


Evaluare-Visier Blaser R8 Black Edition

Evaluare Visier
Puncte
Precizie (50 de puncte maxim)
50 de puncte
Presiune pat (10 puncte maxim)
8 puncte
Tragaci(10 puncte maxim)
9 puncte
Magazie / manevrabilitate (5 puncte maxim)
3 puncte
Sisteme de ochire (5 puncte maxim)
3 puncte
Sistem / Functionalitate (10 puncte maxim)
8 puncte
Manopera (10 puncte maxim)
10 puncte
Scor total (100 puncte maxim)
91 puncte
Rezultat test
Excelent
Evaluare Blaser R8 Black Edition
6 din 6

Leave a Comment