De Stiut!

Cum se fabrica armele pentru lunetisti

In randurile ce urmeaza va vom prezenta, mai mult in imagini, procesul complex de constructie a armelor pentru lunetisti. Trebuie sa recunosc ca nu am crezut ca un astfel de proces poate fi atat de complex.

Planul de constructie a pustilor a aparut cel mai recent in 2008, iar primul produs a fost lansat in urma cu trei ani, in martie 2011. Arma a fost construita aproape de la zero. Pe 15 mai 2010 a inceput renovarea. Productie pilot – pusca cu luneta ORSIS – o abreviere a sintagmei “sisteme de arme.”

Totul incepe de la forarea gaurii tevii, pe care glontul va trece inainte de tragere.
lunetisti1

Pe astfel de masini sunt piesele armelor pentru lunestisti procesate. Aici, gaurile corespund calibrului viitoarei pusti. Unele masinarii au fost create special cu ajutorul colaboratorilor din Elvetia si Germania.
lunetisti2

In general, fabrica are mai mult de 30 de masini pentru diferite scopuri, cu software de control numeric (CNC). Ele sunt foarte diferite, sunt mai usoare, pentru operatiuni simple, dar sunt acelea care fac lucruri unice din punct de vedere tehnologic.
lunetisti3

Tevile produse pentru armele de lunetisti sunt realizate din otel inoxidabil.
sniper4

Acorda o atentie sportia monezii. Ea sta pe marginea partilor mobile ale masinii care taie trunchiul de la interior. Finetea si precizia acestei operatiuni este atat de mare incat moneda nu cade.
sniper5

Aceeasi masina. Aici puteti vedea cum se formeaza canalul tevii, cu spiral de 4-6, care ajuta la stabilizarea traiectoriei glontului.
sniper6

Mai apoi, se introduce un instrument in teava si lasa urme de micron in profunzime. Pentru a facilita tăierea trunchiului se toarna ulei. ulei. Procesul de taiere dureaza 3-5 ore. Pentru un instrument de taiere trebuie sa intre de 60-80 de ori. Apoi, trunchiul este lustruit manual cu plumb-staniu si se desfunda cu ulei.
sniper7

sniper8

Dupa aceste operatiuni, teava revine in laborator.
sniper9

Aici expertii verifica produsul de defecte: zgarieturi, fisuri. Teava armei de lunetisti este verificata de cateva ori dupa gaurire, taiere si lustruire.
sniper10

sniper11

Acum teava ajunge la urmatorul atelier. Dupa o mica deschidere, masina de gaurit gaureste teava. Burghiul taie incep in otel inoxidabil.
sniper12

Blank, care va deveni in curand o parte importanta a mecanismului de declansare.
sniper13

Piesele prelucrate cu CNC pentru mecanismul de declasare sunt imediat racite cu apa.
sniper14

Apoi, produsul trece printr-un sistem de control al calitatii. Cu ajutorul dispozitivului din stanga imaginii identifica caracteristicile pe care produsul trebuie sa le aiba.
sniper15

O imagine de ansamblu al celui de-al doilea atelier.
sniper16

Mai apoi, am ajuns in atelier in locul in care se face patul. Aici, aparatul va taia produsul aproape finit.
sniper17

Pentru fiecare model, patul se face separat. Pentru pusti tactice ce folosesc un pat de aluminiu. In plus, armele folosesc un lemn pretios, cum ar fi cel de nuc.
sniper18

Daca ne uitam atenti la una dintre aceste bare, putem vedea 4 straturi de placaj.
sniper19

sniper20

Dupa prelucrarea in masina de frezat, mesterul slefuieste manual patul si aplica semnatura.
sniper21

Ulterior, paturile sunt trecute prin ulei si puse la uscat.
sniper22

Continuam
sniper23

Aici puteti vedea cum sunt lustruite piesele.
sniper24

Acum asteptam la atelierul de vopsitorie.
sniper25

Aici, folosind echipamente de precizie, se taie in metal partile componente care nu se poate face folosind alte instrumente, precum sigurante, declansatoare.
sniper26

Totul se intampla aici: firul de pe bobina este trecut printr-un mic orificiu intr-o placa de metal sau lingou, si fixaii in partea de jos, astfel incat sa poata fi infăsurată pe bobina cealalta. Apoi, foaia este scufundata intr-o baie de apa, conectata la un curent de inalta tensiune si putere.
sniper27

Taiat prea mult pentru a introduce alte obiecte.
sniper28

Detalii privind mecanismul de declansare.
sniper29

Trecem mai departe la linia de asamblare.
sniper30

Dupa ce au fost vopsite piesele din nou, acestea sunt asamblate impreuna. Specialistii inspecteaza produsele finite si decid daca o arma este gata sau nu de tragere.
sniper31

Pe zi se produc aproximativ 10 pusti.
sniper32

Acest lucru este un frigider, dar nu gasiti legume, fructe, bere, mancare si alte gustari. De asemenea, el este folosit pentru a construi o puscă. Cum?
sniper33

Asamblarea unor componente trebuiesc mai bine fixate pe pat. In cazul in care acest lucru se face la temperatura camerei, suruburile pot ceda, motiv pentru care sunt puse la frigider. Astfel, ele pot fi foarte bine stranse fara aparitia eventualelor probleme.
sniper34

Ultima etapa este verificarea armei de lunestisti la poligon.
sniper35

In concluzie, putem spune ca procesul de fabricatie al armelor pentru lunetisti necesita multe ore de lucru dar si o dotare a atelierelor cu mecaniste de inalta calitate.

Leave a Comment